Skip to main content
En piktogram tavle til børn

Se hvordan du bruger BIMO

Læs mere
Se hvordan du bruger tavlen

Sådan fungerer piktogram tavlen BIMO

Læs mere
Pige sætter magnetter på piktogramtavle
Morgen, middag og aften!

Visualisering af hverdagens aktiviteter med piktogram tavle

Vores piktogram tavle er et whiteboard, hvor magneter med børnevenlige illustrationer af dagens aktiviteter tydeliggør rutinerne som barnet forventes at deltage i morgen, eftermiddag og aften. På den måde giver piktogrammer barnet et tydeligt og visuelt overblik i hverdagen, samt faste rammer og struktur, ved at vise dagens aktiviteter.

En piktogram tavle bliver derfor et værktøj til at give overblik i hverdagen for barnet. Tavlen gør det nemmere for forældre at introducere sunde vaner, samt sætte system i hverdagen, på en pædagogisk og forståelig facon.

Dreng skaber visuelt overblik med piktogram tavle
Opnå belønninger

Fastholdelse af barnets motivation

På piktogram tavlen er der plads til, at dit barn kan udfylde stjerner eller andre positive symboler, når én eller flere aftalte handlinger er udført. Symbolerne kan tegnes direkte på tavlen med en whiteboard tusch.

Når dit barn har fået et vist antal symboler, er det tid til en belønning. Det kan være at få lov til at bestemme aftensmaden eller noget andet som virker motiverende for dit barn. Når dit barn har opnået en belønning, illustreres det på tavlen med en rød magnet. Et givent antal røde magneter udløser en lidt større belønning. Det kan for eksempel være, at barnet får lov til at bestemme, hvilken dessert, der skal serveres lørdag aften.

Det vigtigste er, at barnet gennem medbestemmelse bliver motiveret til at ville løse de opgaver der er i hverdagen. På den måde bliver der færre konflikter og du får et mere motiveret og selvstændigt barn.

pige på sofa med timer
Tilføj en timer til din piktogram tavle

Fornemmelse for tid

Som tillæg til magnettavlen tilbydes en timer – et ur der visuelt gør det tydeligt for dit barn, hvor lang tid, der er sat af til de enkelte aktiviteter. Dette også er med til at give en bedre forståelse for tid, samt visuelt overblik i hverdagen for barnet. Både når det gælder leg og pligter.

Sandra fortæller

-Lær mere om Pictoboards og deres produkter

Introduktion til Pictoboards

Introduktion til BIMO

At tænke over ved brug af BIMO

BIMO og motivation

Skab mere struktur og overblik for dit barn

Piktogrammer hjælper børn med ADHD med at gøre deres dag mere overskuelig

Med piktogrammer til børn med ADHD bliver selv de mest uoverskuelige opgaver således nemmere og mere overskuelige, og du har desuden mulighed for at vælge præcis de piktogrammer til børn med ADHD og autisme, som passer ind i jeres hverdag. Disse små hjælpemidler til børn med autisme og ADHD kan blandt andet være med til at gøre morgener mere problemfrie. Nogle børn kan nemlig have problemer med at komme ud ad døren om morgenen, fordi de ikke kan overskue de opgaver, som skal klares først. Med piktogrammer har du således mulighed for at lave et skema til børn med autisme, ADHD og angst, som udpensler præcis alle de opgaver, som dit barn eksempelvis skal nå, inden han eller hun skal i skole, og vil være med til at skabe mere struktur og overblik for dit barn. Børn med ADHD har mange udfordringer i hverdagen, og det kan eksempelvis være, at de har problemer med at opfatte, fortolke, huske, planlægge og orientere sig, og de kan således hjælpes med en BIMO tavle og piktogrammer, som skaber struktur og overblik i hverdagen.

Piktogram af dreng der børster tænder
Få færre kampe omkring lektier ved at skabe struktur
Giv dit barn en hjælpende hånd i hverdagen

Piktogram til autisme – stil HV-spørgsmål

Døjer dit barn således med autisme, er der stor sandsynlighed for, at han eller hun bruger enorme mængder af energi, på at skabe et system i sit hoved, således han eller hun får overblik over alle de ting, der skal nås i løbet af en dag. Problemet med det system, som dit barn skaber inde i sit eget hoved, er dog blot, at systemet ikke er fleksibelt. Det vil altså sige, at hans eller hendes verden kan vælte fuldstændig, hvis du eller andre reagerer anderledes, end det var forventet og det er her, at den uhensigtsmæssige adfærd opstår. Ønsker du således at give dit barn en hjælpende hånd i hverdagen, er det utroligt vigtigt, at du skaber et system med dit barn. Dette gør du blandt andet ved at give ham eller hende svar på så mange HV-spørgsmål som overhovedet muligt. Dette kan du blandt andet gøre ved hjælp af en BIMO-tavle med  piktogram til dit barn som har ADHD og autisme, som netop anvender visuelle piktogrammer til at udtrykke hverdagens opgaver. Nogle af de ting, du skal sørge for er, at dine piktogrammer til dit barn med ADHD og autisme giver svar på: hvad skal laves? hvem skal han eller hun lave det sammen med? Hvordan skal det laves? Hvad skal laves bagefter? Alle disse spørgsmål kan du altså nemt og hurtigt give svar på, hvis du vælger at købe et piktogram til dit barn, som har autisme og ADHD, og de vil opleve en mere rolig og problemfri hverdag.

Piktogram af børns aftenrutiner, sunde vaner for at undgå konflikter
Piktogrammer til piger sunde rutiner i hverdagen
Få overblik over tid og tilrettelægning

Køb en timer med til din piktogram til autisme

Har dit barn desuden svært ved at få overblik over tid, tilrettelægning m.m. over hverdagens aktiviteter, er det vigtigt, at du også understreger, hvornår han eller hun skal lave aktiviteten samt, hvor længe aktiviteten skal vare. Dette kan du blandt andet gøre ved at købe timeren, som du kan købe ved siden af vores piktogram til børn med autisme og ADHD. Denne timer kan du blandt andet stille til en ½ time før, at der skal foregå en ny aktivitet, således dit barn er forberedt på skiftet. Når du skal give ham eller hende et overblik over, hvor lang tid en aktivitet skal vare, kan du indstille din timer, således den ringer, når aktiviteten skal afsluttes. På denne måde får du både skabt overblik, forbedret koncentration under aktiviteten samt tryghed – og hvem ønsker ikke det?

Besøg shoppen

-og få del i alle fordelene

Besøg shoppen