Skip to main content

Vinterferien er lige rundt om hjørnet, men det bliver desværre ikke en vinterferie, som vi kender den med for eksempel massevis af legeaftaler, samvær med venner og familie eller med ski på.

Vi kan dog i stedet få det bedste ud af tiden derhjemme.

En tur på kælkebakken: Er vi så heldige, at den flotte hvide sne ikke smelter, så er det oplagt at slippe børnene løs på en kælk, som kan føre til mange timers udendørs sjov med hele familien. Derudover kan man også lege snebold krig eller konkurrere om at bygge den flotteste snemand/snehule.

Kvalitetstid i køkkenet: Der findes et hav af lækre og nemme børnevenlige opskrifter på både fastelavnsboller, kager og meget andet. Så hold mesterbagerdag, og få kvalitetstid i køkkenet – det vil både de store og små synes være sjovt, og der er ikke noget bedre end hjemmebag.

DIY-Fastelavnskostumer: Har dine børn endnu ikke fundet ud af, hvad de skal være til fastelavn? Vinterferien kan bland andet bruges til at lave årets fastelavnskostume. I kan også gøre klar til jeres egen fastelavnsfest, da der ikke er meget tøndeslagning og udklædnings konkurrence at komme efter i år, så fastelavnsfesten må holdes derhjemme. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Perlehygge: Bestil en god portion perler hjem, så I er klar til en kreativ vinterferie, og evt. lav en lille konkurrence ud af hvem der kan lave det flotteste portræt af enten mor far eller kæledyret.

Hjemmebiograf: I vinterferien er hjemmeskole og hjemmearbejdet pakket væk, og vi skal huske, at komme helt ned i gear – og kommer man ikke helt ned i gear med en film og en god portion popcorn? Lav jeres stue om til en lille hjemmebiograf, og brug dagen på at lave biografbilletter, filmplakat, pap krus til popcorn osv.

Der er massevis af aktiviter, som kan gøre vinterferien både sjov og hyggelig for hele familien.